Ανακοινώσεις
Υπολογιστικό Εργαστήριο - Δήλωση συμμετοχής για φοιτητές άνω του 4ου εξαμήνου
Δημοσιεύτηκε Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Το  υπολογιστικό εργαστήριο Comsol Multiphysics για φοιτητές σε εξάμηνο μεγαλύτερο του 4ου θα διεξαχθεί στις 5 και 12 Απριλίου 2019, 9:00-12:00 στο μεγάλο PC-lab.

Οσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο, μέχρι 28 Μαρτίου 2019.

https://www.chemeng.ntua.gr/courses/tp1/pclab/register.htm

Υπενθυμίζονται / σημειώνονται τα εξής: 1) Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι προαιρετική. Ο βαθμός του εργαστηρίου προκύπτει κατόπιν εξέτασης, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα και συνεισφέρει κατά 40% στον τελικό βαθμό του μαθήματος (μόνο θετικά). 2) Οσοι φοιτητές έχουν ήδη εκπαιδευτεί στο Comsol Multiphysics δεν είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στη φετεινή εκπαίδευση. 3) O βαθμός του εργαστηρίου διατηρείται μέχρι την επαναληπτική εξέταση του Σεπτεμβρίου. 4) Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος το εργαστήριο θα προσφέρεται μόνο στους φοιτητές  του κανονικού (4ου) εξαμήνου.

Video clip για τροχιές και ροϊκές γραμμές
Δημοσιεύτηκε Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019
Στον σύνδεσμο "Ειδικά θέματα" δείτε ένα video clip σχετικά με τροχιές  και  ροϊκές γραμμές
Μάθημα της Δευτέρας, 25/2/2019, ΑΛΛΑΓΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ
Δημοσιεύτηκε Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019
Τη Δευτέρα 25/2/2019 το μάθημα θα γίνει ενιαία και στα δύο τμήματα στο Αμφιθέατρο 4 της ΣΕΜΦΕ (πίσω από το κυλικείο της ΣΕΜΦΕ ή Γενικών Εδρών). Το μάθημα θα είναι επανάληψη και σύνοψη σε Μαθηματικά που υπεισέρχονται στα Φαινόμενα Μεταφοράς.
Μάθημα της Δευτέρας, 25/2/2019
Δημοσιεύτηκε Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019
Τη Δευτέρα 25/2/2019 το μάθημα θα γίνει ενιαία και στα δύο τμήματα στην αιθ. ΧΜ 31. Το μάθημα θα είναι επανάληψη και σύνοψη σε Μαθηματικά που υπεισέρχονται στα Φαινόμενα Μεταφοράς.
Εναρξη μαθήματος
Δημοσιεύτηκε Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019
Το μάθημα ξεκινά τη Δευτέρα, 18/2/2019, 8.45-10.30. Η 1η ώρα του 1ου μαθήματος θα γίνει ενιαία και για τα 2 τμήματα στο Αμφιθέατρο 2 Χημ. Μηχ.
Βαθμοί πτυχιακής εξέτασης Φεβρουαρίου 2019
Δημοσιεύτηκε Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019
Ανακοινώνονται οι βαθμοί της πτυχιακής εξέτασης της 5ης Φεβρουαρίου 2019
Θέση για πρακτική ή/και διπλωματική στο INP - CIRIMAT, Toulouse, Γαλλία
Δημοσιεύτηκε Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Είναι διαθέσιμη μια αμοιβόμενη θέση για πρακτική (internship) και ενδεχομένως αλλά όχι απαραίτητα σε συνδυασμό με διπλωματική εργασία, στο Institut National Polytechnique de Toulouse και Centre Inter-Universitaire de Recherche et d'Ingenierie des Materiaux (CIRIMAT), Toulouse, Γαλλία. Το θέμα έχει πειραματικό προσανατολισμό και αφορά στον χαρακτηρισμό λεπτών υμενίων που παράγονται με χημική απόθεση από ατμό (chemical vapor deposition - CVD) και προορίζονται για χρήση σε φαρμακευτικές συσκευασίες. Η χρονική περίοδος της εργασίας είναι Μάρτιος-Ιούλιος 2019, με περιθώρια μικρής τροποποίησης. Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Καθηγητή Α. Μπουντουβή.

Θέση για διπλωματική εργασία στο LGC –ENSIACET, Toulouse, Γαλλία - Καλύφθηκε
Δημοσιεύτηκε Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018
Είναι διαθέσιμη μια θέση για διπλωματική εργασία, υπολογιστικού προσανατολισμού, στο Laboratoire de Génie Chimique(LGC), Ecole Nationale Supérieure des Ingénieurs en Arts Chimiques Et Technologiques (ENSIACET) Université de Toulouse, Γαλλία -- βλ. ανακοίνωση. H διπλωματική μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα Erasmus+. Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Καθ. Α. Μπουντουβή. Η θέση καλύφθηκε.