Νέα - Ανακοινώσεις
Βαθμολογία Σεπτεμβρίου 21
Δημοσιεύτηκε Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021
Συνημμένη θα βρείτε την  κατάσταση με τη βαθμολογία της γραπτής επαναληπτικής εξέτασης Σεπτεμβρίου 2021. 
Επαναληπτική Εξέταση Σεπτεμβρίου 2021
Δημοσιεύτηκε Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Η επαναληπτική εξέταση της Τετάρτης  13/9/2021, 13,00 μμ,  θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία στις παρακάτω αίθουσες:

Αμφιθέατρο 1: Φοιτητές με επώνυμο Α - ΚΑΡΑΜ

Αίθουσα 26: Φοιτητές με επώνυμο ΚΑΡΑΠ - ΜΙΤ

Αίθουσα 28: Φοιτητές με επώνυμο ΜΠΑΛ - ΣΟΦ

Αίθουσα 29: Φοιτητές με επώνυμο ΣΠΥΡ - Χ

Η εξέταση θα διεξαχθεί με κλειστά βιβλία και σημειώσεις και η διάρκεια της εξέτασης θα είναι δύο ώρες.

Οι φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν μισή ώρα πριν την εξέταση με χρήση μόνο των αριθμημένων θέσεων στην κάθε αίθουσα και αποτύπωση της θέσης τους στον κατάλογο παρουσιών και στο γραπτό.

Για τη συμμετοχή στη δια ζώσης εξέταση είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και η επίδειξη Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή Πιστοποιητικού νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή Βεβαίωση αρνητικού τεστ (self test, rapid test ή PCR).

Εξέταση επί Πτυχίω
Δημοσιεύτηκε Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021
Η εξέταση του μαθήματος θα γίνει σήμερα δια ζώσης στις 17:00 στην αίθουσα 29. Η εξέταση θα γίνει χωρίς βιβλία. Παρακαλούνται οι φοιτητές να προσέλθουν στην αίθουσα τουλάχιστον 15 λεπτά πιο πριν. Οι φοιτητές θα χρησιμοποιήσουν μόνο τις αριθμημένες θέσεις της αίθουσας και θα αναγράφουν τον αριθμό της θέσης τους στη λίστα παρουσιών και στο γραπτό τους.

Οι φοιτητές που προσέρχονται σε δια ζώσης εξέταση είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν έντυπο που να δηλώνει τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) για COVID-19, με αρνητικό αποτέλεσμα. Για διευκόλυνση μπορεί να χρησιμοποιηθεί η επισυναπτόμενη φόρμα ή χειρόγραφο κείμενο όπου αναγράφονται τα στοιχεία της φόρμας. Η φόρμα ή το χειρόγραφο κείμενο ενέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης.

Σε περίπτωση μη τήρησης αυτής της υποχρέωσης, δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή στην εξέταση.

Τα self-tests πρέπει να διενεργούνται 1 φορά την εβδομάδα (συστήνεται η διενέργεια του τεστ κάθε Κυριακή) και η δήλωση θα ισχύει για όλες τις δια ζώσης εξετάσεις της συγκεκριμένης εβδομάδας.

Οι φοιτητές, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τα  self tests από τα φαρμακεία, δηλώνοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό τους.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι φοιτητές πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ (https://self-testing.gov.gr/)  και να  επικοινωνήσουν έγκαιρα με τον διδάσκοντα για να για να αναζητηθεί τρόπος εναλλακτικής εξέτασης

Βαθμολογία μαθήματος
Δημοσιεύτηκε Σάββατο 6 Μαρτίου 2021
Στο συνημμένο αρχείο ανακοινώνονται οι βαθμολογίες του μαθήματος για την κανονική περίοδο - ακαδ. έτος 2020-2021
Οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος - 9/2/2021
Δημοσιεύτηκε Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Η εξέταση του μαθήματος Επιστήμη και Τεχνική των Υλικών θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως την Τρίτη 9/2/2021 στις 12:00, σε   παράλληλα τμήματα Webex. Παρακαλούνται οι σπουδαστές να συνδεθούν στο τμήμα τους στις 11:45 πμ.

Οι φοιτητές θα λάβουν πριν την εξέταση αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό μήνυμα πρόσκληση για τη συμμετοχή τους στην εξέταση μέσω της πλατφόρμας WEBEX, στην προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δήλωσαν κατά τη δήλωση πρόθεσης εξέτασης στο μάθημα. Οι  φοιτητές θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα WEBEX εισάγοντας το ονοματεπώνυμό τους, το οποίο θα πρέπει να φαίνεται στην λίστα των συμμετεχόντων (participants).

Οι σπουδαστές προκειμένου να συμμετάσχουν στη εξέταση πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους έγγραφο ταυτοπροσωπίας (φοιτητική ταυτότητα, ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Η διαδικασία εξέτασης θα είναι η ακόλουθη:

Πριν την έναρξη της εξέτασης, θα πραγματοποιηθεί ταυτοπροσωπία κατά την οποία θα κληθούν οι σπουδαστές να ανοίξουν τις κάμερές τους και να επιδείξουν το έγγραφο ταυτοπροσωπίας. Όταν ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση όλων των φοιτητών, ο συντονιστής εξέτασης του τμήματος θα αποστείλει προσωπικά σε κάθε φοιτητή τα θέματα των εξετάσεων. Η αποστολή θα γίνει στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει ο φοιτητής στη δήλωση πρόθεσης εξέτασης στο μάθημα «Επιστήμη και Τεχνική των Υλικών». Η εξέταση θα γίνει σε δύο τμήματα: πρώτο τμήμα εξέταση Εργαστηρίων και δεύτερο τμήμα εξέταση του Μαθήματος. Τα θέματα ενδέχεται να διαφέρουν από φοιτητή σε φοιτητή και το αρχείο της εκφώνησης θα είναι σε word.

Αφού επιβεβαιωθεί η αποστολή των θεμάτων θα ξεκινήσει η γραπτή εξέταση του μαθήματος. Η εξέταση θα γίνει με κλειστές κάμερες. Οι φοιτητές πρέπει να παραμείνουν συνδεδεμένοι σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης για την περίπτωση που θα χρειαστούν επιπλέον οδηγίες. Οι φοιτητές θα αποθηκεύσουν το αρχείο τους σε μορφή pdf με επώνυμο και όνομα (Eponymo_Onoma.pdf) και θα το στείλουν στο mail από το οποίο έχουν παραλάβει τα θέματα (reply).

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής έχει πρόβλημα με το αρχείο word θα του αποσταλεί αρχείο pdf και στην περίπτωση αυτή ο φοιτητής για την επίλυση των θεμάτων, θα χρησιμοποιήσει κόλλες αναφοράς, φύλλα από μπλοκ Α4 ή τετράδιο χωρίς ραφή (π.χ. τύπου σπιράλ) για το γραπτό τους και θα αφήσουν περιθώριο τουλάχιστον 2 cm σε κάθε πλευρά ώστε να είναι πιο εύκολη και ευκρινής η σάρωση του γραπτού. Πριν την αποστολή του αρχείου θα πρέπει να ελέγχουν ότι το περιεχόμενό του είναι ευανάγνωστο. Στη συνέχεια θα πρέπει να  σκανάρουν ή να φωτογραφήσουν το γραπτό τους, να δημιουργήσουν ένα ενιαίο pdf αρχείο και να το στείλουν στο ίδιο emaill από το οποίο έχουν παραλάβει τα θέματα. Το όνομα του αρχείου των απαντήσεων πρέπει να είναι με επώνυμο και όνομα (Eponymo_Onoma.pdf ).

Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η αποστολή και ο έλεγχος των αρχείων των γραπτών, όλοι οι φοιτητές θα πρέπει να παραμείνουν συνδεδεμένοι. Η εξέταση θα ολοκληρωθεί όταν ο συντονιστής επιβεβαιώσει σε όλους τους εξεταζόμενους ότι έχει παραλάβει και ανοίξει το pdf αρχείο του γραπτού τους.

Σημαντικές  επισημάνσεις:

1.   Όποιος φοιτητής νομίζει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εξέτασης (π.χ. έλλειψη εξοπλισμού, κλπ) να επικοινωνήσει με το συντονιστή του μαθήματος μέχρι τη Δευτέρα 8/2/2021, 14:00 μμ, για να αναζητηθεί εναλλακτικός τρόπος εξέτασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα με την κανονική εξέταση.

2.  Όποιος φοιτητής δε λάβει την αυτοματοποιημένη ειδοποίηση (μέσω WEBEX) για συμμετοχή στις εξετάσεις μέχρι την Τρίτη 9/2, 10:00 πμ, να επικοινωνήσει με το συντονιστή του μαθήματος.

Αστέριος Μπακόλας (abakolas@mail .ntua.gr )

Πρόθεση συμμετοχής στην εξέταση του μαθήματος
Δημοσιεύτηκε Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
Οι φοιτητές που δεν έχουν δηλώσει πρόθεση συμμετοχής στην εξέταση του μαθήματος παρακαλούνται να μου αποστείλουν τα στοιχεία τους και το mail τους με το οποίο θα συμμετάσχουν στην εξέταση. Η εξέταση του μαθήματος θα γίνει γραπτώς στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται η εξέταση των εργαστηρίων.
Αναστολή Εργαστηριακών Ασκήσεων
Δημοσιεύτηκε Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί διακόπτεται η διενέργεια των εργαστηριακών ασκήσεων του μαθήματος. Οι διδάσκοντες θα εξετάσουν τη δυνατότητα εναλλακτικών τρόπων εργαστηριακής εκπαίδευσης και θα ενημερώσουν  έγκαιρα τους φοιτητές.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Δημοσιεύτηκε Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020
Στο συνημμένο αρχείο βρίσκεται η βαθμολογία του μαθήματος της επαναληπτικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2020.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Δημοσιεύτηκε Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Αναρτώνται οι Εργαστηριακές Ομάδες όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. 

Στην ενότητα Υλικό είναι αναρτημένος ο Εργαστηριακός Οδηγός.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Δημοσιεύτηκε Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020
Τα εργαστήρια του μαθήματος θα διεξαχθούν κανονικά αύριο (15/10) σύμφωνα με το πρόγραμμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ
Δημοσιεύτηκε Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εργαστηριακών ασκήσεων του μαθήματος Επιστήμη και Τεχνική των Υλικών.
¨Έναρξη μαθημάτων
Δημοσιεύτηκε Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Η έναρξη των διαλέξεων, εξ αποστάσεως, του μαθήματος αρχίζουν τη Δευτέρα (5/10). Στις ανακοινώσεις του 

μαθήματος στα mycourses θα βρείτε το σύνδεσμο για την παρακολούθηση.

Η έναρξη των εργαστηρίων θα γίνει την Πέμπτη (15/10), λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της

πρώτης διάλεξης του μαθήματος.